KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Bazragore Mezshura
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 8 October 2004
Pages: 365
PDF File Size: 14.84 Mb
ePub File Size: 15.84 Mb
ISBN: 976-4-78663-738-3
Downloads: 5445
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazisida

Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

Okuliranje

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Na dno rupe se stavlja gr.

Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku ruzw m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

  ARYSTOTELES METAFIZYKA KSIGA VII PDF

Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.

Sve ostalo se radi kao klemljenje varijnti A. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini.

Rasadnik Dzasmin |

Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu.

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Sredstva za zimsko tretiranje. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara.

  CAMBIA TU VIDA CON PNL LINDSEY AGNESS PDF

Orezivanje malina i kupina. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Kao i aklemljenje mladara.

Purgel Rasadnik – proizvodnja i prodaja voćnih sadnica – Kanjiža

Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine klemljenje. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Koristi se kao Galmin.

Koristi se kao Oleo ultravet. Koristi se kao Galpar.